Over mij

José Kegel-Vijgen

José is geboren  in het Zuiden van Nederland,  een van de 5 kinderen uit een creatief Heerlens gezin, en dus allemaal met 2 rechter handjes.
In 1963  trouwde zij met Henk Kegel, uit dit huwelijk werden de 2 kinderen Antoinette en William geboren die beide rond hun 18 levensjaar uitvlogen naar Amerika, Frankrijk en Italië.

Na een druk arbeidsleven vertrok zij in 2001 met haar man naar Altea in Spanje om daar te genieten van de zon en de natuur.

In 2002 kwam zij in contact met een groep beeldhouwers die aan het werk waren in een oude olijvenplantage boven op een berg in Callosa ‘d Ensarria waar zij ook de opleiding beeldhouwen gevolgd heeft bij Anneke Janse, lid van het Beeldhouwerscollectief “ De Stenen Poort”
Later ook Workshops bij Fredy E. Wubben  in Alfaz del Pi.

Naast de beeldhouwen in steen hadden ook Bronzen sculpturen haar belangstelling, met het maken daarvan is zij in 2005 begonnen,  de beeldjes werden in de gieterij in Alcoy gegoten.

In 2007 had zij in Alfaz haar 1e expositie  in “Galeria  Sjeng Garden “

Eind van  het jaar 2008 maakte zij ook beeldjes met gemengde technieken.

Na het overlijden van haar man heeft zij haar Spaanse periode afgesloten en is 2014 weer terug gekeerd naar Nederland, woont nu in Doesburg  en werkt sindsdien thuis en in het Beeldhouwatelier van Anne Brouwer in Baak.

Geïnteresseerd in één van mijn kunstwerken?
Stuur mij een berichtje